Plannen om een veranda als bijgebouw te bouwen?

Als u waarde aan uw huis wilt toevoegen, of gewoon wat extra ruimte nodig hebt voor een speelkamer of werkplaats, kunt u overwegen om van uw veranda een bijgebouw te maken. De voordelen van een bijgebouw aan uw huis zijn talrijk, en het is een van de goedkoopste manieren om uw huis comfortabeler en functioneler te maken. Er zijn echter een paar dingen die u moet overwegen voordat u dit doet.

Bouwvergunning

Als u een moderne veranda als bijgebouw wilt bouwen, hebt u een bouwvergunning nodig. U zult ook toestemming moeten krijgen voor een beschermd gebied. Het veranderen van uw woning zonder bouwvergunning kan leiden tot boetes en gevangenisstraf.

Voor bijgebouwen gelden bepaalde regels inzake hoogte en grootte. De maximale dakrandhoogte mag niet meer dan 2,5 meter bedragen en de totale hoogte van een bijgebouw mag niet meer dan 4 meter bedragen. Afhankelijk van uw locatie is de hoogte van de dakrand misschien niet het enige waar u aan moet denken.

Het bouwen van een bijgebouw is niet altijd het gemakkelijkst. U kunt het beste uw gemeente raadplegen en een planning maken. Zij kunnen u vertellen of u een bouwvergunning nodig hebt en u adviseren hoe u die kunt krijgen.

Afhankelijk van uw locatie moet u er ook voor zorgen dat uw veranda veilig is. Dit kunt u doen door onbrandbare materialen te gebruiken, zoals hout.

Goedkeuring bouwvoorschriften

Voor bepaalde veranderingen aan gebouwen, zoals veranda’s, is een bouwvergunning nodig. Dit is iets anders dan een bouwvergunning. Het planningsportaal kan u helpen bij het zoeken naar de benodigde vergunningen.

Als u niet zeker bent over uw bouwproject, kunt u contact opnemen met een bouwcontroleur om het te bespreken. Zij zullen u adviseren of uw plannen voldoen aan de huidige voorschriften. Voor een serre of een gelijkvloerse schuur is bijvoorbeeld geen bouwvergunning nodig. Het kan ook zijn dat u een bevoegd persoon nodig heeft om bepaalde werkzaamheden uit te voeren.

Normaal gesproken hebben gebouwen met een binnenoppervlak van 15 vierkante meter of minder geen bouwvergunning nodig. Als u echter wijzigingen wilt aanbrengen aan het dak, de ramen of de deuren, moet u wellicht een aanvraag indienen. Afhankelijk van de omvang van uw project kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Mogelijk moet u ook een aanvraag indienen als u van plan bent elektrische apparatuur in een overdekte ruimte te installeren. Raadpleeg de voorschriften voor goedgekeurde elektrische installaties.

Een bank of rieten meubels toevoegen

Als u een veranda als bijgebouw hebt, is het een goed idee om deze wat comfortabeler te maken. Een eenvoudige bank of rieten meubels kunnen een vleugje verfijning toevoegen aan een eenvoudige buitenruimte. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten klapstoel voor een klassieke uitstraling die u overal mee naartoe kunt nemen.

Het juiste rieten meubel is gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen de elementen. Het is ook onderhoudsarm, dus ideaal voor langdurig buitengebruik.

De klassieke bank is een geweldige plek om uit te rusten en van het uitzicht te genieten. Een mand eronder is een praktische manier om een paar extra kussens op te bergen.

Ook een goed gemaakt rieten tapijt is een elegante manier om uw veranda op te fleuren. Hoewel het rotan kleed niet kan tippen aan de warmte van hout, is het een goede keuze voor een buitenkamer.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het toevoegen van een bank of rieten meubels aan uw veranda is om ervoor te zorgen dat het past bij de rest van uw huis. Om dit te doen, overweeg de beste combinatie van kleuren voor uw gebied. Dit geldt ook voor de kleuren van de veranda zelf. U kunt kiezen uit een groot aantal tinten en texturen.

Schermen

Serres zijn een uitstekende manier om het interieur van uw huis te verbinden met uw terras of dek. De toevoeging van een veranda via veranda’s Willems kan elke buitenruimte doen lijken op een ontspannende, afgeschermde kamer. U kunt het gebruiken om te genieten van de zon, de schaduw of de regen. En met zo’n buitenruimte hoeft u zich geen zorgen te maken over het koel houden van het huis in de zomermaanden.

Een afgeschermde veranda is een perfecte plek om de dag door te brengen of te ontspannen met vrienden of familie. Het is ook een geweldige plek om even weg te zijn van de drukte van alledag. Met een tinnen dak kunt u zelfs bij het meest onvoorspelbare weer van het buitenleven genieten. Als u een overkapping overweegt, vergeet dan niet dat u de oorspronkelijke elementen van de overkapping moet behouden. Dit geldt ook voor de balustrade, die kan helpen om het historische karakter van uw veranda te behouden. Of u nu kiest voor een klassieke of een meer moderne benadering, een veranda kan een geweldige aanvulling op uw huis zijn.