Drie tips voor een donkere slaapkamer

Natuurlijk wil je dat je nachtrust nooit in gevaar komt. En behalve geluid is ook licht een belangrijke factor die veel invloed heeft op je slaapkwaliteit. Hoe minder licht, hoe beter en dieper je slaapt en hoe beter de slaapkwaliteit is. De zon komt in de zomer een stuk eerder op en dat betekent dat je ook veel eerder wakker wordt. Een donkere slaapkamer voorkomt dit. Hoe zorg je ervoor dat je slaapkamer goed donker is? Hier lees je drie handige tips voor het creëren van een donkere slaapkamer met de juiste raambekleding

#1 Houten lamellen op maat

Een donkere slaapkamer creëren kan onder andere met houten lamellen op maat. Een groot voordeel van lamellen is dat je zelf de mate van lichtinval kunt bepalen. Wil je dat het volledig donker is op de slaapkamer, dan kun je dit middels het koord aan de zijkant bepalen. En omdat je de lamellen heel gemakkelijk en snel op maat bestelt, is het voor ieder raam mogelijk om hier mooie houten lamellen op te hangen. Behalve het feit dat ze zeer praktisch zijn, zijn houten lamellen ook nog eens heel stijlvol! 

#2 Verduisterende gordijnen

Een goede keuze voor jouw slaapkamer is het aanschaffen van verduisterende gordijnen. Je kunt kiezen voor klassieke gordijnen, maar er zijn ook rolgordijnen verkrijgbaar met verduisterende werking. Deze raambekleding is gemaakt van speciale verduisterende stof. Dit betekent dat je in staat bent om je slaapkamer volledig te verduisteren. Een bijkomend voordeel is dat verduisterende gordijnen ook zorgen voor een goede isolatie. Hiermee houd je in de zomer warmte buiten en in de winter blijft een ruimte beter verwarmd. Dit scheelt ook nog eens in de kosten! 

#3 Screens of rolluiken

Er is raambekleding voor binnen verkrijgbaar, maar je kunt ook kiezen voor raambekleding aan de buitenkant van de woning. Je kunt hierbij denken aan screens of rolluiken. Deze bevinden zich aan de buitenzijde van het raam. Een groot voordeel hiervan is dat de warmte van de zon beter tegen wordt gehouden. Daarnaast ben je heel goed in staat om je rolluiken of screens van een afstand te bedienen. Ook niet onbelangrijk: mooie screens of rolluiken zorgen ervoor dat je woning een mooie look krijgt.

 

Bij Inhuisplaza bekijk je een ruim aanbod van raambekleding voor de slaapkamer. Ontdek niet alleen de verduisterende gordijnen, maar kijk ook naar de vele andere mogelijkheden waarmee jij nog beter in staat bent om van jouw slaapkamer een donkere plek te maken waar je gaat profiteren van een heerlijke nachtrust.