Bouw je een huis? Gebruik deze tips bij het ontwerpen van je slaapkamer! 

dekbedovertrekken

Als je een nieuwe woning bouwt in België dan heb je het geluk dat je hierbij een volledig lege canvas hebt als het gaat om het designen van je slaapkamer. Je kunt de ruimte dus helemaal laten voldoen aan je eisen en wensen. Natuurlijk wil je op dit vlak geen fouten maken, je zult juist jarenlang willen genieten van je nieuwe slaapvertrek. Dit is zeker mogelijk door de volgende tips toe te passen bij het maken van het ontwerp!

Gebruik verticale ruimte

Een van de belangrijkste manieren waarop ontwerpers een kamer groter laten lijken? Gebruik de verticale ruimte! Experts stellen voor om kunstwerken boven het bed toe te voegen om het hoofdeinde uit te breiden of een hoogslaper te overwegen, die een bureau of opslag eronder mogelijk maakt. Eventueel kun je hier ook je dekbedovertrekken opslaan. Wanneer het oog naar boven wordt getrokken, krijgt de geest een gevoel van meer expansie, daardoor is het verstandig om bij het ontwerpen van je badkamer gebruik te maken van de verticale ruimte.

Ga voor de essentials

Kijk rond in je huidige slaapkamer: heeft elk item een ​​rol? Zo niet, dan is het tijd om te zuiveren. Deze vuistregel geldt voor alle slaapkamers, maar vooral voor mensen met beperkte ruimte. Experts zien vaak dat mensen te veel uit een kleine ruimte proberen te halen. Als je nieuwe slaapkamer klein is, laat het dan een ruimte zijn met alleen een bed, nachtkastjes en lampen. Door minder meubels te gebruiken, voorkom je namelijk een krap, rommelig gevoel.

Wees slim met verlichting

Laat je lampen je meubels niet overheersen in je nieuwe slaapkamer. Een neiging om lampen of verlichtingsarmaturen op te nemen die te groot zijn, zal te veel ruimte in beslag nemen en een rommelig gevoel creëren. Gestroomlijnde lampen en schansen werken goed in kleine slaapkamers, probeer dit dus op te nemen in je ontwerp. Wellicht kun je zelfs de verlichting verwerken in de muur of het plafond bij het designen van je huis.

Selecteer multifunctionele stukken

Soms is het bij beperkte vierkante meters niet mogelijk om meerdere meubels te gebruiken – en dat is prima. Het is zelfs een manier om creatief te worden en een geliefd stuk meer beenwerk te laten doen. Zo kun je je dressoir waar je je beddengoed in bewaart naast je bed moet plaatsen, dan doet het ook dienst doen als nachtkastje. Een bedframe of boxspring waar tevens opbergruimte in zit, is tevens een aanrader. Hierin kun je je reservedekbed dat je op Smulderstextiel.be hebt gekocht opbergen.

Heroverweeg de meubelmaten

Een groot bed lijkt misschien ideaal, maar het kan je het gevoel geven dat de muren van je slaapkamer je naderen. Kies in plaats daarvan voor een kleiner formaat om ademruimte en een ander belangrijk meubelstuk mogelijk te maken. Hierdoor ontstaat ruimte ontstaat voor een ladekast versus een dressoir, die dan plaats kan maken voor een klein bureau, enzovoort, enzovoort. Denk dus goed na over de maten van je meubels bij het ontwerpen van je nieuwe slaapkamer!