Welk slot moet je kiezen om je huis te beveiligen?

Iedereen heeft deuren in hun huis, denk hierbij aan voor- en achterdeuren. In deze deuren moet ook een slot komen, anders loop je het risico dat er iemand je huis ongevraagd binnenkomt ’s nachts of wanneer je op vakantie bent. Maar je hebt verschillende opties als het gaat om sloten voor in je deur, hieronder vertellen we je welk slot je moet kiezen om je huis zo goed mogelijk te beveiligen.

Welke sloten zijn er allemaal?

Als eerste is het goed om te weten dat er allerlei verschillende sloten bestaan waar je uit kan kiezen, deze sloten kunnen cilindersloten zijn of zelfs slimme sloten. De cilindersloten worden het meeste gebruikt voor deuren zoals de voor- en achterdeur. Je hebt ook meerpuntssluitingen, dit is vaak een extra slot die je bij je normale slot toevoegt om op meerdere plekken je deur op slot te kunnen doen. De slimme sloten kun je zelfs open maken zonder een fysieke sleutel te hebben, meestal kun je deze met een afstandsbediening of door je vinger te scannen open maken.

Beveiliging

Als je een slot gaat uitzoeken is het belangrijk om in overweging te nemen hoe goed elk slot beveiligd en hoeveel beveiliging je wilt hebben voor je huis. In een rustige buurt is het namelijk minder nodig om meerdere sloten te hebben als in een dure wijk. Als je advies wilt hebben over welk slot het beste bij je huis past, raadpleeg dan een slotenmaker Rotterdam zoals LockIt.

Gemak

Houdt bij het kiezen van je slot ook rekening met hoe gemakkelijk het is om op slot te doen, als je meerdere sloten hebt kost het ook meer tijd en moeite om alles op slot te doen. Als je een fysieke sleutel heb kan je deze ook weer kwijtraken in tegenstelling tot een biometrisch slim slot.

Je huis beveiligen is een heel belangrijk aspect van je veilig voelen, zonder sloten op je deuren zul je waarschijnlijk jezelf wat minder op je gemak voelen in je huis. Je hebt verschillende sloten die je kunt uitkiezen om op je deur te zetten, denk aan de meest voorkomende cilindersloten, meerpuntssluitingen en de slimme sloten die op een biometrische manier of  met een afstandsbediening open kunnen. Bij het kiezen van een slot is het handig om rekening te houden met hoe goed je je deur beveiligd wilt hebben en hoe gemakkelijk de sloten moeten zijn om op slot te doen en open te krijgen.