Bouwmateriaal – welfsels

Welfsels

Gewapende welfsels: De voordelen op een rijtje
Zonder verdere afwerking
Gladde gewapende welfsels kunnen zonder verdere afwerking op zichtbare plaatsen geplaatst worden, zoals bijvoorbeeld in garages, kelders, werkplaatsen en moderne interieurs.

Schilderen
Het is mogelijk de welfsels te schilderen of af te werken met spuitplamuur.

Bepleistering
Ruwe gewapende welfsels zijn geschikt voor bepleistering, maar kunnen eveneens gebruikt worden boven kruipruimtes alsook bij verlaagde plafonds.

Verlaagd plafond
Het plaatsen van een verlaagd plafond kan vereenvoudigd worden door houten latten tussen de welfsels te plaatsen.

Overspanningen tot ± 7 meter en van 350 tot 700 kg/m²
Voor overspanningen tot ± 7 meter en voor draagvermogens van 350 tot 700 kg/m² (afhankelijk van de overspanning) kan met gewapende welfsels een zeer economische oplossing worden geboden.

Passtukken
U heeft de mogelijkheid om passtukken te laten maken. Ook uitsparingen en schuine uiteinden (bijvoorbeeld voor niet rechthoekige ruimtes) zijn mogelijk.

Welfsels in gewapend beton
Welfels in gewapend beton zijn veruit de meest gebruikte oplossing voor dragende vloeren in de woningbouw. Dat heeft alles te maken met de gunstige prijs en de vlugge montage.

Welfsels zijn geprefabriceerde, holle, betonnen vloerelementen. Tijdens het fabricageproces wordt een wapeningsijzer in de stortvorm geplaatst. De elementen worden in verschillende diktes gemaakt in functie van de gevraagde belastingen en overspanningen. Als die wat te groot worden, zal gekozen worden voor welfsels in voorgespannen beton .
Bouwmaterialen / Welfsels
Welfsels bestaan in verschillende uitvoeringen (ruw of glad) en afmetingen. Betonnen welfsels worden vaak in verschillende afmetingen bij nieuwbouwprojecten gebruikt. Als hoofdverdeler van Fingo- en Echo-welfsels biedt Van Herck een breed gamma aan welfsels aan tegen zeer scherpe prijzen. Beide huisleveranciers hebben in hun gamma ook voorgespannen welfsels om grote overspanningen te kunnen maken. Van Herck is op zijn beurt gespecialiseerd in het plaatsen van deze welfsels tot op een afstand van 28m met groot hefvermogen.

 

Welfsels, predallen en bouwmaterialen in Ham
Vloerelementen vormen een belangrijk onderdeel van de ruwbouw van elke constructie. Bovendien vormen ze ook de scheiding tussen de verschilende verdiepingen van een gebouw, en dat op zowel visueel, akoestisch als thermisch gebied. Bij bouwmaterialenhandel Wijckmans in Ham vind je dan ook verschillende soorten vloerelementen zoals welfsels en predallen.

 

Leggen welfsels
Het legplan van de welfsels en I-profielen. Dit gebruik je bij het leggen van de I-profielen en welfsels. Hierop staat duidelijk vermeld welke welfsels waar moeten …

 

Welfsels leveren en plaatsen
Gewapend beton met onderkant naar keuze: glad, ruw of traan. Ook voorgespannen welfsels. Maatwerk is mogelijk. Plaatsing door onze ervaren medewerkers met kraanwagen op afspraak.

 

TAGS: stellingbouwerStrobbe huisliftenhouten krattentable de jardin –  table pliantepicknickbank groothandelwebshop tuinmeubelen