Slotenmaker

Het ontwikkelen van uw woning geheel naar uw wensen kent zo zijn (grote) voordelen ten opzichte van bestaande bouw, of het kopen van een standaard nieuwbouwwoning.

In dunbevolkte gebieden (zoals in het noorden en zuiden van Nederland, of eigenlijk alle gebieden buiten de Randstad en in grote gebieden in België) is het laten ontwikkelen van een eigen woning, naar eigen wens, helemaal niet zo ongebruikelijk. De Randstedeling koopt doorgaans een nieuwbouwwoning naar bestaande bouwplannen, in een nieuwbouwwijk, maar buiten de Randstad loont het vaak veel meer om een geheel nieuw huis te laten bouwen naar eigen wens/visie.

Eigen woning vs nieuwbouwwijk

Een nieuwbouwwoning in een nieuwbouwwijk kent vaste contouren en indelingen, waarin de persoonlijke wens van de toekomstige eigenaren alleen meegenomen kunnen worden zoals m.b.t de badkamer en keuken. Koopt u alleen een stuk grond en laat u hierop een eigen woning bouwen, dan zijn de mogelijkheden ongekend. U kunt zelf kiezen voor een riant entree, meerdere sanitaire voorzieningen, de grootte, de ligging en de algehele woning indeling. De meerprijs om zelf te laten bouwen buiten de Randstad is daarbij relatief voordelig. Aan u de keus. Om uw bouwplannen te realiseren benadert u een architectenbureau die met u uw wensen doorlopen en bouwtekeningen maken. Vervolgens kunt u zelfstandig aannemers inschakelen voor de woningbouw, of dit ook aan het architectenbureau overlaten.

Beveiliging

Naast de gehele woningbouw is het ook verstandig bij voorbaat al na te denken over de beveiliging van uw woning. Op dit moment vormt thuis-domotica (robotisering, automatisering) één van de belangrijkste trends. Zo kunt u via domotica uw woning monitoren en zult u, waar u ook bent, een signaal ontvangen zodra iemand uw woning benadert. Geautomatiseerde geavanceerde sloten, poorten en hekwerken behoren tot de mogelijkheden. Via domotica, wat vaak vanaf uw smartphone te besturen is, laat u niets meer aan het toeval over.

Goedkopere sloten

Niet iedereen is bij machte om volledige domotica in de woning te integreren. Woont u in een eenvoudige koopwoning, ook dan kunt u bijvoorbeeld bij slotenmakers als de goedkope Slotenservice in Groningen terecht (bij huurwoningen neemt u eerst contact op met het woningverhuurbedrijf). U kunt een eenvoudig slot laten vervangen, of advies aanvragen voor (voordelige) verbeterpunten binnen uw woning/ pand. Goedkoop en veilig gaan hierbij hand in hand.

Geef een reactie